Produk
   
Laman Utama
Tentang Syarikat
Manggis
Tentang Vemmanggis
Daftar Percuma
Bagaimana Bermula
Bayaran
Pakej Pek
Vemmabuilder
Myvemma
Produk
Pelan Ganjaran
Muat Turun
Artikel
Testimoni
Galeri
Pautan
Promosi
Berita Terkini
Hubungi Kami
 
 

Building A Solid Nutritional Foundation Is Vital To Your Overall Health


Nutritionists and doctors alike are beginning to discover that it doesn't matter how old you are, whether you're male or female, whether you have ailments or are as healthy as an ox...

You see, each and every day your body's 63 trillion cells are constantly being bombarded by unstable molecules called "free radicals."

Free radicals are responsible for many effects of aging. These unstable molecules lose electrons and "borrow" them from a healthy cell, destroying that cell in the process.
Then these electrons ricochet all over your body, damaging healthy cells from your bones, blood, skin, and even your internal organs. Free radicals eventually break into your cell membranes and destroy the DNA inside.

Tapi Kini Terdapat Senjata untuk Menentangnya...

Dengan melindungi sel anda dengan lebih baik, maka kerosakan yang boleh dilakukan oleh Radikal Bebas ini akan semakin berkurangan. Dan salah satu cara terbaik untuk mempertahankan sel anda adalah melalui nutrisi pejal. Tetapi ianya bukan seperti nutrisi biasa yang lain...

Untuk memerangi rangkai radikal bebas, badan anda menggunakan sesuatu yang dikenali sebagai antioksidan. Anti-oksidan adalah kompaun yang dihasilkan secara semulajadi yang membantu menghalang atau melambatkan kerosakan pengoksidaan terhadap badan, sel dan tisu. Antioksidan mungkin mampu untuk mengehadkan kesan sampingan buruk radikal bebas yang telah didapati menyumbang kepada cabaran kesihatan yang serius keatas badan manusia.

Pada masa ini, terdapat beberapa jenis antioksidan yang dikenali ramai. Anda mungkin mendapat kandungan antioksidan yang secukupnya sekiranya anda mengamalkan pemakanan seimbang. Sebagai contoh:

 • Vitamin C –Boleh didapati dari buah sitrus, brokoli, cili hijau, kol kembang dan sayuran hijau yang lain.
 • Vitamin D –Boleh didapati dari ikan salmon, ikan sardin, telur, hati, daging, dan juga cahaya matahari.
 • Beta carotene –Boleh didapati dari ubi manis, lobak, kangkung, dan labu.

Bentuk antioksidan lain adalah lebih pekat dan lebih sukar untuk didapati. Malahan, kebanyakkan orang tidak mendapatkan antioksidan jenis ini yang secukupnya.

Salah satu jenis makanan yang menjadi sumber kepada antioksidan badan adalah manggis, dinamakan juga “buah-super” serta “permaisuri segala buah” disebabkan oleh 4 kualitinya yang jelas:

 1. Rasanya yang lazat, baunya yang menyenangkan dan rupanya.
 2. Ianya kaya dengan nutrient semulajadi yang dikenali sebagai xanthones.
 3. Ianya mempunyai kandungan antioksidan yang sangat tinggi.
 4. 4. Ianya mempunyai impak potensi untuk mengurangkan risiko terhadap penyakit manusia.

Manggis telah digunakan oleh pengamal kesihatan di Asia selama berabad lamanya kerana kelebihan nutrisinya dan rasanya..
Wujud satu lagenda tentang Permaisuri Victoria dari United Kingdom, yang mengatakan baginda pernah menawarkan ganjaran untuk sesiapa yang boleh membawa buah hebat ini untuk baginda

Permaisuri Victoria ketika di atas takhta baginda, dikelilingi oleh pengikut baginda yang senantiasa bersedia menurut segala perintahnya, dengan semua kekayaan dunia yang baginda miliki, teringin untuk mendapatkan sesuatu yang sukar didapati walaupun dengan semua kelebihan dan sumber yang ada pada empayar British. Baginda mahu merasakan buah manggis, buah yang menakjubkan dari Timur.

Permintaan dan ganjaran terbukti tidak Berjaya. Tiada siapa, walaupun ramai yang mencuba, mampu membawa buah tersebut ke London… Permaisuri England tidak pernah merasakan buah Manggis

Malangnya, Manggis sukar didapati di kebanyakkan negara kerana wujudnya kekangan import dan cuma baru-baru ini dikenalkan oleh Amerika Syarikat. Ini menjadikannya produk yang amat dikehendaki, buah yang mahal yang jarang sekali dimakan dalam bentuk asalnya

Berita baiknya disini adalah wujudnya sumber-sumber manggis yang mengekalkan kualiti nutrisi “buah-super” ini.

Apabila buah manggis yang kaya dengan nutrisi antioksidan ini digabungkan dengan vitamin, mineral dari tumbuhan, nutrisi-glyco organic dari aloe vera dan juga teh hijau yang telah dinyahkafeinkan, hasilnya adalah Asas Nutrisi Yang Terbaik..

Memperkenalkan Program Nutrisi Vemma™

Vemma menyediakan formula cecair yang memudahkan penyerapan vitamin, mineral dan anti oksidan yang diperlukan oleh badan manusia untuk membina asas nutrisi yang kukuh. Setiap hidangan sangat sesuai untuk badan anda, sedap dan mudah untuk diminum!.

Anda memerlukan sekurang-kurangnya...

2 biji oren untuk menyamai kandungan Vitamin C
9
avokado untuk menyamai kandungan Vitamin E
3
ikat brokoli untuk menyamai kandungan Zat Besi
55
biji telur untuk menyamai kandungan Vitamin D
1
cawan kangkung untuk menyamai kandungan Vitamin A
3
cawan kacang Pea untuk menyamai kandungan Thiamin
19
pisang bersaiz sederhana untuk menyamai kandungan Riboflavin
62 oz. Keju tenusu untuk menyamai kandungan Vitamin B-12
5 Kentang Besar untuk Menyamai Kandungan Niacin
61 cawan tomato untuk menyamai kandungan Folate
2 Tembikai Besar untuk menyamai kandungan Vitamin B-6
17 oz. Ceri untuk menyamai kandungan nilai ORAC
37
Cendawan sederhana untuk menyamai kandungan Asid Pantothenic

Anggaplah ia sebagai “insurans kesejahteraan” tambahan untuk memenuhi jurang nutrisi dalam badan anda.

Kini anda Boleh Mencuba Vemma Bebas Dari Risiko!

Berikut adalah beberapa kelebihan yang terdapat dalam Program Nutrisi Vemma untuk kebaikan keluarga anda:

 • Diformulasi oleh Pakar Badan Manusia
 • Penuh dengan anti-oksidan yang didapati dari pelbagai sumber
 • Multi-vitamin yang penuh dengan spectrum khasiat
 • Mineral Tumbuhan yang Penting untuk Tumbesaran Badan yang Sihat
 • Mudah untuk digunakan, tiada lagi menelan pil atau tablet
 • Sedap dan berkesan
 
 
 
 
 
 
Mangosteen Plus @ VeMMA
Mangosteen Plus adalah rumusan kuat dan mudah diserap oleh badan. Mangosteen Plus mengandungi 12 jenis vitamin spektrum penuh dalam pati buah dan kulit manggis (Garcinia mangostana) yang kaya dengan antioksidan, aloe vera seluruh daun serta teh hijau. Rumusan yang sedang menunggu paten ini barangkali merupakan produk antioksidan cecair yang paling berkesan di mana-mana pasaran.

Antioksidan yang diperkuat oleh manggis dan fitonutrien
Produk ini memberikan pertahanan antioksidan berasaskan tumbuhan dan mengandungi berbagai-bagai fitonutrien termasuk xantona yang bertindak untuk melindungi badan di peringkat sel.* Sumber antioksidan yang paling kaya ialah buah manggis dan kulitnya. Antara produk manggis popular yang telah kami uji dengan mengekstrakkan kulitnya, kami mendapati bahawa VeMMA mengandungi tahap xantona semula jadi yang paling tinggi. Tiada mana-mana produk manggis yang mempunyai tahap xantona yang menandingi VeMMA!

Antioksidan yang diperkuat oleh vitamin
Vemma mengandungi vitamin bersifat antioksidan , iaitu Vitamin A (sebagai beta karotena), Vitamin C dan E untuk membantu menentang radikal bebas dan mencegah tekanan pengoksidaan kepada badan*.

Aloe vera berbentuk seluruh daun
Aloe vera mengandungi beberapa ingredien penting termasuk polisakarida yang terkenal kerana berbagai-bagai kesan baik kepada badan.* Seitap auns produk yang kuat ini mengandungi 30% aloe vera tulen.

Teh Hijau
Teh hijau telah dikaji dan didokumen secara meluas atas penggunaan tradisional dan sifat penyembuhnya. Teh hijau yang telah dibuang kafein ditambah ke dalam produk ini untuk meningkatkan kesan antioksidannya.

Pernyataan-pernyataan tersebut belum dinilai oleh Pentadbiran Makanan dan Ubat (FDA). Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah mana-mana penyakit.
 

Sembilan daripada sepuluh doktor mengesyorkan Vitamin Antioksidan

Saintis dan doktor perubatan kini mengakui perlunya vitamin tambahan kepada program nutrisi harian anda. Pada halnya dua orang saintis Harvard Medical School baru-baru ini mengesyorkan bahawa semua orang dewasa mengambil tambahan vitamin harian. Kesimpulan ini berdasarkan dua faktor . Faktor pertama ialah rakyat Amerika tidak mendapat vitamin yang mencukupi daripada diet mereka. Faktor kedua ialah kajian klinikal selama kira-kira 40 tahun telah menunjukkan bahawa vitamin tambahan memainkan peranan yang penting dalam kesihatan baik untuk jangka panjang.

VeMMA mengandungi antioksidan yang kuat daripada berbagai-bagai sumber seperti vitamin, bahan botani dan zat mineral termasuk selenium. Sesetengah bukti sains mengesyorkan bahawa penggunaan selenium boleh menghasilkan kesan antikarsinogenik di dalam tubuh.

**Journal of the American Medical Association, Jun 2002.
 

- Marianne LaBarbera, Doktor Perubatan.
- Presiden-Terpilih, New York State Akademi Doktor Keluarga
- Tersenarai dalam "Top 100 Doctors", Majalah New York 
- Ahli VeMMA 

"Dalam kerjaya perubatan saya, saya telah mendapati bahawa kebanyakan cabaran dari segi kesihatan para pesakit saya adalah berpunca daripada bahaya radikal bebas dan kekurangan perlindungan antioksidan. Saya ingin mengesyorkan sesuatu program nutrisi yang mengandungi antioksidan yang tinggi dan mudah diguna oleh badan kita. Berdasarkan kajian dan pengalaman profesional saya, saya mendapati bahawa tiada program nutrisi yang dapat menandingi VeMMA dari segi keperolehan biologi, keberkesanan dan kemudahannya.."
 
 
 

2007-2008 VeMMANGGIS DotCom. All Rights Reserved.